Om energie te mogen leveren aan kleinverbruikers hebben energie leveranciers een leveringsvergunning nodig. Deze vergunningen worden verstrekt door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Een belangrijke taak van de ACM is het beschermen van-, en opkomen voor- de rechten van consumenten. Hiervoor houdt de ACM o.a. toezicht op de energiesector. Voor consumenten heeft de ACM een consumentenloket ConsuWijzer. Consumenten kunnen daar terecht met vragen of klachten. Ook wordt via ConsuWijzer gewaarschuwd voor bedrijven die veel klachten veroorzaken.
Om aan de voorwaarden voor het verkrijgen van een leveringsvergunning te voldoen moet een leverancier kunnen aantonen voldoende kwaliteiten te hebben om op een betrouwbare manier energie te kunnen leveren. Er wordt daarbij o.a. gekeken naar de financiële en organisatorische capaciteiten die aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen.
Niet elke leverancier is ook de partij die de uiteindelijke energielevering verzorgt. Een aantal leveranciers zijn labels van een andere leverancier of collectieven die voor hun klanten inkopen bij een leverancier met een leveringsvergunning. Deze leveranciers zijn wederverkopers en worden op deze website onder-leveranciers genoemd.
Belangrijkste energie leveranciers
Onderstaand een overzicht van de belangrijkste energieleveranciers voor kleinverbruikers die actief zijn op de Nederlandse markt.
- Allure Energie
- Anode Energie
- Budget Energie
- Clean Energy
- De Groene Belangenbehartiger
- De Vastelastenbond
- DELTA
- E.ON
- easyEnergy
- Eneco
- Energiedirect.nl
- EnergieFlex
- ENGIE
- Essent
- Fenor BV
- Greenchoice
- Greenfoot Energy
- Greenspread
- Huismerk Energie
- HVC
- Innova Energie
- Leon Zeewolde
- MAIN Energie
- Naked Energy
- Nedergie
- Nederlandse Energie Maatschappij
- Noordelijk Lokaal Duurzaam
- Nuon
- Oxxio
- Powerpeers
- Pure Energie
- Qurrent
- Qwint
- Robin Energie
- Sepa green
- UnitedConsumers
- Vandebron
- Vrijopnaam
- Windunie
- WoonEnergie
Hoe vind ik de beste deal?
Het is duidelijk dat het met zoveel energie leveranciers, die elk weer diverse aanbiedingen hebben, lastig is om de juiste deal voor jou situatie te vinden. Om de keuze voor jou te vereenvoudigen zijn er energie prijsvergelijkers ontstaan. Deze vergelijkers hebben afspraken met het gros van de energie leveranciers.
Probeer eens vrijblijvend ons onafhankelijk energie prijsvergelijk!
Krijg ik wel de best mogelijke deal?
Om goede aanbiedingen te hebben bieden de leveranciers in veel gevallen betere deals aan in prijsvergelijkers dan dat ze rechtstreeks doen. Veelal krijgt de klant een welkomstbonus die wordt uitbetaald nadat de klant 1 volledig jaar klant is geweest. Door met de hoogte van de welkomstkorting te spelen kan de leverancier sturen op welke plaats hij verschijnt bij de energie prijsvergelijkers. Door de energie kosten te verlagen met een welkomstkorting i.p.v. lagere energie tarieven wordt bereikt dat de consumenten met laag verbruik relatief meer voordeel hebben dan die met hoog verbruik. De meeste energie leveranciers verdienen een groot deel van hun marge op het vaste maandelijkse tarief. Deze hebben meer belang bij veel kleine klanten, o.a. het debiteuren risico en de financieringsbehoefte is dan lager.
Is deze prijsvergelijker onafhankelijk?
Voor elk energie contract wat via ons wordt verkocht krijgen we een kleine vergoeding. Deze vergoeding wordt gebruikt om deze website te blijven verbeteren. Omdat de vergoeding gelijk is voor elke leverancier hebben wij geen voorkeur voor een bepaalde leverancier. Op deze manier wordt bereikt dat wij onafhankelijk zijn.